fbpx

VEILIGE SPORT

EEN VEILIG SPORTKLIMAAT
_____

Bij Xplore Freerunning vinden we het ontzettend belangrijk dat iedereen zich in en rond onze lessen veilig voelt. Al onze trainers hebben daarom een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en hebben een EHBO-cursus gevolgd. Daarnaast hebben onze trainers de Gedragscode Sociale Veiligheid van de Gemeente Amsterdam ondertekend.

Een veilige omgeving creëer je samen. Daarom verwachten wij van iedereen die onze lessen bezoekt (coaches, kinderen, hun ouders of andere bezoekers) dat zij zich aan onze omgangsregels houden.

Heeft u vragen, of is er iets dat u wilt bespreken omtrent de sociale veiligheid bij Xplore Freerunning? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersoon.

Bel de politie bij seksuele intimidatie, misbruik of acute bedreigende situaties op nummer: 0900-8844.

Als coach of als lid van Xplore Freerunning houd ik mij aan de onderstaande omgangsregels:

_____

1. Ik werk mee aan een veilige omgeving.
Ik help mee aan een goede sfeer in en rondom de lessen. Ik zorg ervoor dat iedereen zich veilig en op zijn of haar gemak voelt.

2. Ik behandel iedereen met respect.
Ik heb respect voor iedereen. Voor de coaches, kinderen en ouders. Ik let op mijn gedrag tegenover anderen en geef iedereen het gevoel dat hij of zij zich vrij kan bewegen.

3. Ik respecteer de grenzen van anderen.
Ik dwing niemand tot iets wat diegene niet wil doen. Ik kom niet ongewenst te dichtbij en raak niemand aan tegen zijn of haar wil.

4. Ik tast niemand aan in zijn of haar waarde.
Ik vertoon geen discriminerend, intimiderend of kleinerend gedrag en maak geen ongewenste opmerkingen. Ik doe niet mee aan pesten, uitlachen of buitensluiten.

5. Ik ga netjes om met de omgeving.
Ik maak niets stuk en respecteer iedereens eigendommen. Ik laat de zaal en kleedkamer netjes achter.

6. Ik gebruik geen geweld.
Ik doe niemand pijn en dreig niet met geweld. Ik neem geen wapens mee naar de lessen.

7. Ik gebruik geen alcohol of drugs.
In en rondom de lessen zorg ik ervoor dat ik niet dronken of onder de invloed van drugs ben.

8. Ik los problemen samen op.
Als iemand ongewenst gedrag vertoont probeer ik dat eerst zelf met diegene op te lossen. Als dit niet lukt dan ga ik naar de coach of neem ik contact op met de vertrouwenscontactpersoon.

VERTROUWENSCONTACTPERSOON
_____

Mocht er iets gebeuren in of rondom onze lessen dan kan je altijd contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersoon, Ole Lechner. Ole heeft de cursus tot VCP afgerond en is het eerste aanspreekpunt voor iedereen met vragen, vermoedens, meldingen of klachten over grensoverschrijdend gedrag.

Als er iets is wat je wilt bespreken of vragen, groot of klein, over bijvoorbeeld ongewenst gedrag, pesten of (seksuele) intimidatie, neem dan vooral contact op. Ole biedt graag een luisterend oor en kan je helpen met eventuele vervolgstappen.

Stel je vraag, of maak een afspraak via vcp@xplorefreerunning.nl